Konstnärsmobbarna ska stoppas, lagföras och hjälpas tillbaka till det fria ordet.

Författare och konstnärer, vårdpersonal, tevesoffpratare, brandmän och poliser blir hatade på nätet, på gatan, bakom ryggen. Vad är det som pågår? Vad är det för underjordisk rörelse som naggar på det svenska demokratiska och trygga samhället? Ska det bli en spricka i det, en fördjupning, ett svart hål?
Ska vi allihop … ja, vad är meningen med hat?

Orsakerna är förstås sjuka (sjuk i dess rätta betydelse, alltså). Det måste de vara. För sjukt är det när man inte tål debatt, tål räddningstjänst, tål omhändertagande av de (tillfälligtvis eller långvarigt) svaga, tål att överraskas av tankegångar man inte drömt om fanns.
Det känns som om de hatiska sågar av grenen de sitter på, likt rabiessmittade djur biter de handen som matar dem. Hur konstigt är det inte – att inte tåla … majoritetens fria sätt att leva.

Jösses! Det är dags att förhindra att det sjuka hatet blir epidemiskt! Mobbare ger sig till och med på konstnärer. Konstnärsmobbarna och alla personförföljare ska stoppas, lagföras och hjälpas tillbaka till det fria ordet.
Mer offentlig konst. Fler poliser och brandmän. Billigare böcker! Fler människor inom vård och omsorg, mer ut och gå med sjuka och handikappade, fler kändisar överallt – mer av allting så att hatarna inte hinner med att hata alla och envar.

Vill man inte ha vård, omsorg, lag&rätt, granskande konst, får man uttala det så mycket man vill. Det är tillåtet att starta intellektuella, politiska partier. Däremot INTE ge sig på utövarna av det man inte tål.
Har de hatiska inga liv? Kanske borde de få ett bidrag att gå en hobbykurs, få vänner, delta i det samhälleliga …
Att agera för sina åsikter, är vuxet. Det gör man genom debatt, starta en motgrupp, visa upp sina åsikter på öppna arenor.
Att håna är inte vuxet. Eller att kasta sten. Bränna upp. Mejla skit. Slå ned. Puckla på.
Hat och hån ger samhället huvudvärk.
Den rätta medicinen är nätpoliser, anmälningar om brott, nolltolerans mot hån och hot. (Det känns väldigt konstigt att behöva skriva det här 2016 i världens bästa land.)

Mer om utredningen från Myndigheten för Kulturanalys i D.N. 14 april 2016
http://www.dn.se/kultur-noje/manga-forfattare-utsatts-for-hat-och-hot/