Sveriges nationalfågel – rösta nu

Medlemmar i Sveriges ornitologiska förening räknar fåglar, upptäcker fåglar, vårdar fåglar och genom föreningens försorg kommer nu en nationalfågel att utses. Fågeln ska röstats fram och vi allihop får delta i omröstningarna som är fyra. Cirka fyrtio fåglar är förslagna att röstas på i den första omgången. I den och i de följande omgångarna ska fåglar slås ut.

Omgång 1: röstar du fram till 28 februari
Omgång 2: 30 april
Omgång 3: 30 jun
Finalomgång: 31 augusti

UnknownEnligt ornitologerna ska de föreslagna fåglarna finnas i hela riket och därför passa som nationalfågel.
Unknown-1Jag har röstat på korp, havsörn och blåmes. Det var svårt att välja. Mycket svårt. Varje fågel är en prydnad i naturen. En inofficiell sverigefågel har koltrasten varit sedan 1962, domherren kom då på andra plats. Båda fåglarna är med i loppet nu med. Det ska bli spännande att se vilka fåglar som går till final. Vill vi ha sparv eller örn, skogsfågel eller en som dansar med långa ben?

Bild, sång och fågelfakta finns på sidan för röstning:                                                                                        http://www.birdlife.se/sveriges-ornitologiska-forening/fagelskadning/nationalfagel/

 

 

1 svar

  1. mats bäckman skriver:

    den syns och hörs överallt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.