Pagrotskys nolltaxeförslagsflopp kan vara början till bilförarupproret mot biltullar

Pagrotsky förslag om nolltaxa för kollektivåkande för stockholmare är förståeligt. Han är S. S står för Skatt. Med ena handen blir det mesta i ett S-land till skänks, utan betalning, njut av dagen, med den andra Sopa rent i folks plånböcker.
Som vanligt blir det lurigt med hur gratis saker och ting i själva verket blir.
F d (S)-stadsrådet Pagrotsky har inte sina stockholmsbaserade partikamrater med sig. I en artikel http://www.dn.se/debatt/repliker/leif-pagrotsky-har-fel-om-sl/ tar Erika Ullberg(S), gruppledare för Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting och Nanna Wikholm(S), trafiklandstingsråd i opposition i landstinget, avstånd från Pagrotskys förslag. Det är bra det. De borde ha träffats och tagit en kopp kaffe tidigare så hade vi sluppit debatten.
kf174-2 BILMen – jag är bilförare. Jag betalar bilskatt, bensinskatt, vägskatt, vägtullsskatt, miljöskatter är inbakade överallt, P-avgifter.
Okej, säger folk. Skyll dig själv, det är självvalt.
Jajamän, säger jag. Jag varken dricker, röker, använder flyg eller droger. Jag har råd.
Men OM nu Pagrotskys nolltaxeförslag vinner gehör bland de miljoner stockholmare som åker kommunalt och, en ny allmän Solidarisk reseskatt införs (för en sådan måste så klart till annars blir det ingen T-bana alls), och den skatten höjs skyhögt så att kollektivtrafiken kan drivas utan både landstingsskatt och resenärsavgifter – vill vi bilåkare ta bort vägtullarna, ha utbyggd P-platsservice i Stockholm och joggar- och cykelfria gator. Och om nu alltihop ska vara gratis vill vi också ha tilldelad bensin och gratis bilbesiktning.
Bild: KFs174 MorgueFileFreePhoto

1 svar

  1. suni olson skriver:

    Ingenting är gratis. Antingen betalar man direkt ur egen plånbok eller omvägen via skattesedeln.

    Grejen är att väljarna ska tro att det är någon annan som betalar. Att göra folk fattiga och bidragsberoende. Beroendet borgar för Socialist-röster.

    Spritberoende borgar för K-röster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.