Hur länge verkar Merkels magiska miljarder?

Må det gå väl för grekerna, kommer många att tänka i dag, i morgon och nästa dag … Det vill säg, må de svälja stoltheten och ta uppgörelsen rakt av.
Hur lätt kan det låta sig göras?
Tänk, om det var vi som fick en trojka som bestämmer över dem som vi valt att styra och ställa i riket. Främmande människor som inte vet ett skvatt om vårt land, vårt innersta, det svenska, skulle komma och kolla att vi sköter och skärper oss och drar in svångremmen när vi biter i det sura äpplet.
Det vore inte kul.
Kunde det i så fall hända av vi vände oss till andra räddare i nöden?
Angela Merkel 2 Tsipras och Putin Angela Merkel påpekar med skärpa att det bara finns vinnare i uppgörelsen med Grekland. Det är utmärkt att hon styr tänkandet i de banorna. Det är en fin tanke. Vi vill alla att grekerna känner sig som vinnare. Det är viktigt för dem, Europa och säkerheten.
Nja. Grekerna börjar med generalstrejk. Greklands arbetslöshet skenar. Många greker vill inte gå med på att sälja statens tillgångar, höja moms, skatt och pensionsåldern.
Må de hålla ut, ändå! tänker vi som ser på med i oro i blicken. Förvalta Merkels magiska miljarder euron, stanna i EU och se er inte om!
En som inte ser särskilt bedrövad ut är Putin. Han jobbar vidare på löftet om gas till Grekland. Vem vet vad han lovar mer i Alexis Tsirpas röda öra?
forts följer på det grekiska dramat