Löfvenillamåendet kan inte sopas under mattan!

DH000015 by mensaticVice statsminister Romson inkallades inte när Lövfen fördes till sjukhus i ambulans. Vem var ytterst ansvarig för riket under torsdag den 16 juli 2015?
En tredjedel av väljarna valde Stefan Löfven till statsminister 2014. Han valde Åsa Romson till vice statsminister. MP hade fått knappt 7 procent av väljarkårens förtroende.
Under Almedalsveckan visade Demoskop att förtroendet för MP är detsamma, tillbaka på 7 procent efter en kort valsegeruppgång. http://www.demoskop.se/aktuellt/nyhet/almedalsmatning-7-av-10-har-inte-fortroende-for-mps-ekonomiska-politik/

Miljöpartiet är ett litet parti. Det kommer att så förbli ett bra tag eftersom jobb- och energisatsningar som de diskutera i dag inte är förenliga med MP:s ekonomiska politik. Lösningar och kompromisser kommer att tas av S och M med en nästan enig Allians. Miljöpartister är hyggligt folk med samveten. Det är bra. Men ska ett sådant litet partis språkrör bli statsminister i händelse av att Löfvenillamåendet skulle bli ihållande?
Svaret måste bli JA. En vice statsminister tillträder om statsministern inte är disponibel.
Frågan är om svenska folket skulle acceptera det? Frågan är om ledande S-politiker skulle acceptera. Svar på de frågorna är NEJ.
Så i händels av ett ihållande Löfvenillamående – vem styr riket?

Valresultatet 2014: http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/
Bild DH000015 by mensatic MorgueFreeFilePhotos