Med sosseroder …

Jaha.
Det blir dyrare att jobba, att köra bil, att åka kommunalt, att åka över Öresundsbron, att köpa mat och att bo.
Det ska bli dyrare att flyga och åka båt också.
Krånglet med att bygga bostäder viker in MP från, inte när all annan MP-politik har svikits. Så nya bostäder blir det inte så många av.

Några får dock mer pengar.
Pensionärer får mer pengar i handen, tills de ska betala hyran. Hyresbidragen dras det ned på så det hela går jämnt ut eller blir lite mindre kvar …
Men 3 500 kronor i månaden mer får de som inte arbetar.

ROT blir kvar ett tag till och de tusentals ensamkommande flyktingpojkarna från Afghanistan ska skickas hem. Vad som ska hända med de tusentals kriminella mexikanska pojkarna i Stockholms T-bana, vet jag inte. Kanske något av följande är tänkt för dem:
Alla barn får gratis medicin.
18 statliga museer slopar entréavgiften.

MEN – pensionerade friska människor i alla yrken som behövs för att klara flyktingkrisen – kallas inte in. Landshövdingarna sover. Kommunpolitikerna skyggar för jobbet att sätta hjulen i rullning.
I stället ska snabbutbildning av fackfolk göras (själva arbetsuppgifterna får ligga i träda så länge). Det kommer att ta ett par år att få ut dessa snabbisar på arbetsmarknaden, i skolor, i vården, på myndigheterna och då måste debatten komma vilken lön de ska ha. Inte full lön i alla fall, för knappt halvutbildade.
Eller hur?