Jihad – lika stort hot som nazismen på 20-talet

KuntzelUtrikesminister Margot Wallströms uppfattning av Jihads hot, attacker och utbredning är väsensskild från doktor Matthias Künslers. I en föreläsning redogjorde han för Jihad, ett religionskrig som pågår utan att Europas makthavare har en strategi för försvar mot det.
Det beror främst på att ingen längre vet vad ett religionskrig är.
Kunskap, flathet, ekonomiska uppgörelser, vilja till samförstånd och dialog håller på att störta Europa och Världen in i ett smärtsamt religionskrig.

Doktor Matthias Künsel /foto FriVärlds hemsida/

Den Westfaliska freden 1648 satte punkt för trettioåriga kriget som bröt den romersk katolska kyrkans makt i Europa. Fria stater bilades. De sekulariserades. Folken sekulariserades. Franska revolutioner 1789 satte igång med demokratiseringen av Europa och allt om religionskrig glömdes och är glömt.
Den iranska revolutionen 1979 har betytt lika mycket för Jihads utveckling, bort från det västerländska, som den franska för demokratins utveckling i väst. Den iranska har bland radikala muslimer möjliggjort Al Quaidas, Ben Ladins, IS, Hizbollas metoder.

Före – 79 rådde samma syn på människoliv i islam, judendom och kristendom.
Ayatolla Khomeini införde en ny tolkning av Koranen, tidigare den enda muslimska lagstiftaren, vilket möjliggjort radikalisering och självmordsbombare. I kriget mot Irak på 1980-talet gjorde han barn över 12 år till minsvepare där tanksen skulle gå fram. Lärare gav barn plastnycklar till Paradiset att bära om halsen då de sprängdes.
Tabut mot mord och självmord var bruten.

1929 bildades Det muslimska brödraskapet. Böcker skrev om hur Jihads erövring skulle gå till. ”Vi älskar döden som ni älskar livet”. 1925 skrev Hitler Mein Kampf om utrotning av judar, romer, homosexuella, människor i öst. Samtidig skrev Mussolini flera böcker, liksom Stalin, Franco … Hur världen skulle erövras med terror har funnits svart på vitt.
Jihadkriget riktas inte mot stater. Det finns inga skyddsnät mot attacker bara för att man inte har fört krig mot dem i ett annat land än sitt eget. Attacker riktas mot dem som lever på ett västerländskas sätt som ungdomar gör, går på musikfestivaler, sportintresserade kvinnor och män blandas på arenor, barn på dagis, journalister och kvinnor som inte har en tanke på att de ses som slavar.

Det är dags att damma i bokhyllan Margot Wallström! Sluta gulla med Hizbollah حزب الله, ”Guds parti”, en shiamuslimsk organisation bestående av en politisk, en militär och många sociala grenar. Den följer en islamisk shia-ideologi inspirerad av ayatolla Ruhollah Khomeini.
Dags för Gustav Fridolin att ta avstånd från Mehmet Katlams koppling till Brödraskapet.
För Jihad finns ingen oskyldig. Det – är religionskrig.

Doktor Matthias Künsler, Fri Värld – seminarium. Global Jihad, Islamic Radicalism and the Challenge to Europe

http://frivarld.se/evenemang/global-jihad-islamic-radicalism-challenge-europe/