Vilket parti löser fattigpensionärernas tragedi ”i världens rikaste” land?

De som arbetar full tid i dag betalar den lägsta skatten någonsin på inkomst. Det är bra. Låg skatt befrämjar vad landet behöver, bland annat konsumtion, dvs att pengarna arbetar genom att bli sätta sprätt på.

När de som betalar låg skatt i dag i morgon blir pensionärer får de 1,6 procent högre skatt än tidigare. Det kommer att kännas i plånboken särskilt för dem, vilka kommer att bli en hel del, som blir fattigpensionärer med en pension upp till 11 800 kr i månaden.

De generationer som är 65-plussare och mer i dag har betalat jättemycket skatt under sina arbetsliv, mest i världen. Trots det i osannolika skattetrycket har somliga av dem bra pension på grund av tur, skicklighet och i viss mån kön.
Många har det inte. Ekonomin ändras från ena dagen till den andra vid pensioneringen. De är redan efter ett par år fattigpensionärer. Dystra exempel finns i överflöd på personer som har 400 kr kvar när fasta utgifter är betalda trots att de inte varit lata och legat på sofflocket under sina verksamma år.

Mer än var tionde pensionär har så liten pension att de lever med låg ekonomisk standard. Och antalet äldre som kommer leva knapert förväntas bli fler framöver, visar en rapport från Pensionsmyndigheten.

Mest handlar det om kvinnor. Kvinnorösten är svag. Dessa kvinnor lever i armod för att ingen lyssnar på dem.

Som kompensation finns hyresbidrag upp till 5 000 kr i månaden (som inte ska höjas). Men vad kostar en hyresrätt i dag i t.ex. Stockholm? Om marknadshyror införs, hur mycket blir det då?

65-plussarna är 30 procent av befolkningen. Det betyder många röster i valet 2018. Det partiet som kommer att lösa fattigpensionärernas tragedi får rösterna, alldeles säkert.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fattigpensionarerna-blir-fler

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ MAQT-BLOGGEN  http://jobb2016.maqt.se