Värnplikten

Vilka ska försvara konungariket Sverige med liv och lem?
Sossarna tycker ungdomar, sådana där som tränat hela sitt unga liv med fotboll, skidor, skridskor, ridning, löpning, hoppa över bock, dans … de som har muskulösa lemmar, god syn och hör bra.
Men det tycker nog inte deras curlingföräldrar som inte vill ha döda hjältar i porträtt på spiselkransen utan kändisungar.

Kanske vill inte ungdomarna själva heller göra värnplikten. De har ju mest gått i skola och bara hunnit med att hångla på rasterna. Inga ordentliga passioner som föräldrarna håller på med, alltså! Särskilt som sossarna tycker att barn ska gå i skola tills de är 18 år och direkt in i armén på det.

Men någon måste ju försvara oss som inte tänker göra det själva!
Kanske gubbar och tanter från 40 år och uppåt borde kallas in … de har gott omdöme, har varit i svängen en del, fattar att försvara är att döda eller bli dödad, gillar ordning och reda i klädseln, har höga lån till banken, börjar inse att ekorrhjulet ska snurra i årtionden … och summa summarum – enligt statistiken – är mest benägna att begå självmord.