Maj på Malö vackra Maj

Eller är det maj på Malö, vackra maj, ett tips om den bästa årstiden. Hur som helst är öarna på västkusten värda besök. 
Man funderar hur det är möjligt att bygga och bo på kala urberget. Havet gnistrar. I det klara vattnet pumpar röda maneter. Och vid varje vägs ände är det ett färjeläge med färja som möjliggör en fortsatt resa liksom också väg 160 som ringlar förbi Ellös och Morlanda och tar slut vid Malö strömmar, och färjetrafiken leder vidare till Malö, en liten ö på 122 hektar. Och förr snarare än senare kommer man till Handelsman Flinks affär och restaurang. 

Malö strömmar
foto: H Sigander


Vill man uppleva Malö, denna välbesjungna ö med 35 fastboende, men inte åka dit, finns filmen Maj på Malö med Inga Landgré, Olof Bergström, Ludde Gentzel, Åke Söderblom med flera från 1947. Vad man inte kan få reda på utan att besöka ön genom att korsa Malö strömmar på bilfärjan efter man har kört genom Flatön och startat på Orust, är om befolkningen talar som på filmen. DET kan bli en spännande upptäckt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.