Strukturera texten

Eftersom jag har massor av texter lagrade i datorer (till min idé om pseudoromanen, du vet) är mitt jobb att leta fram noveller som kan föra en huvudkaraktärs (MARIA) liv och leverne framåt i boken. 
Det är spännande att gå tillbaka till egna gamla texter. Vissa texter kommer jag inte ihåg alls och fruktar att någon annan har skrivit dem och att de slunkit in i min dator om natten när jag sovit.
Ja, du, en fantiserande författare kan få för sig vad som helst!
Medan jag arbetar med en struktur – en arbetslinje, kunde man säga, och du läser dina tio läxböcker – tänker jag på min karaktär Maria. Jag tänker på vad hon tänker på fast hon inte finns till än men jag längtar efter att börja skapa henne.

DU LÄSER förstås fortfarande. Men har du ett embryo till idé, skriv ned tankarna, rita gubbar som ska vara med, föreställ dig platser, väder och känslor som ska vara med.

I min måbraroman Hångel krångel skriven under pseudonym gjorde jag utrymme för känslobergochdalbanor. Det hör ihop med genren. Det är en puttrig historia om ett gäng kontorister på Stadsbyggnadskontoret som väntar in klockslaget fem varje arbetsdag under funderingar, bestyr, ja en del ansökningar om bygglov stämplas igenom också. Och så måste den svåra nöten knäckas – att hitta en snöskottare

En bladvändare säger kritikerna. Sådant är kul att höra! Boken finns i Exilium förlags Shop och i övrig näthandel. Bok och e-bok.