Hur många första pris i litteratur kan en deckarförfattare få – av samma jury?

Får man Nobelpriset är det kört som författare. Man får det bara en gång. Konstigt vore annars. Om samma författare får det flera gånger betyder det, logiskt sett, att ingen annan kan skriva en roman. Aldrig. Alla andra författare borde skjuta sig ett skott för pannan.
Men så blir det inte med Nobelpriset.

Annat är det med Deckarakademins pris för bästa deckare. År efter år nomineras och rosas samma författare. Såå konstigt! De är ju redan certifierade som bra.
Finns det ingen att nominera ska man inte göra det, tycker jag, inte köra med de som redan , ja du vet ….
Säkert finns det andra som kan få blodet att svalla mellan pärmarna och i läsarna (t. ex Helena Sigander men jag vill inte nämna mig i det här resonemanget som är principiellt.)
Vad tycker du?

Själv ser jag inte författare som höjdhoppare eller elitsimmare som vinner guldmedaljer för enskilda bragder.
Jag tycker att författare som kommit på guldplats inte kan komma längre utan de har folkets kärlek och folket köper deras böcker.
Läsarna vet att de skriver bra. Recensenterna utgår från det.
Priset ger den sitsen.
Men det finns författare som skapar nytt, som har skrivit många böcker och vet att leverera. Varför inte nominera dem? NÅGON SOM INGEN HÖRT TALAS OM. Som inte har köpta annonser i tidningarna, någon som inte utges av de stora förlagen som äger skyltfönster i butikerna.
Vad tycker du?Jag skriver på uppföljaren. En cigg före döden.