ETT FRÖ I RYMDEN – teaterPå Lilla scen i Kulturhuset i Stockholm har jag sett den vackraste mest fantasifulla uppsättning av en pjäs sedan jag var på teaterfestival i Avignon för många år sedan och världshistorien berättades genom en gigantisk bok på torget då varje bladvändning var en händelse i ljus, ljud och fantasterier.
Ett frö i rymden är tänkt till en publik från fem år. (så det skjuts inte med kanoner och folk ”dör” inte som i Avignon) Jag kan säga att pjäsen Ett frö i rymden slog an till hundra procent hos medföljande vuxna.
Scenbilden förändras med överraskande medel. Glimmande djur, ljus, ljud, mekaniska maskiner och en (dock)pojke i naturlig storlek (ca sju år) som hanteras av ibland två ibland fyra personer. Det är inget mänskligt prat. Enbart vackra uttryck som smyger in i ens själ och man säger Oohhh!

Foto Markus Gårder – Marionetteatern

Ta med ungarna på detta och låt dem lista ut vad det handlar om. Föreställningen håller på i drygt 50 minuter.