Deckarfestival 2021 i Eskilstuna

I dagarna tre träffades deckarförfattare i samtal, mingel och utfrågningar tillsammans med ”allmänheten” en kunnig skara läsare. Finalen var Svenska Deckarakademins utdelande av priser.

Min deckarförfattarkollega och bästa kompis Catharina Kjellberg

(tio böcker om privatdetektiven Roberta Löfström)

och jag roade oss kungligt.

Sanslöst rolig var Aino Trosell när hon berättade om vådan av att researcha i en gruva. En underbar underhållare var också Ulf Durling i uppläsandet av dikter bland annat om Spara och Slösa ur Lyckoslanten.  Kärt möte blev det med min vän Håkan Nesser och vi fördjupade oss (kort, kort, för det fanns mycket och många att prata med/om) i en bilresa från Skåne till Stockholm för länge sedan.  


En koncis och rolig moderator för flera samtal var Yukiko Duke som sitter på stol 21 i Deckarakademin. På stol 13 sitter Nils Scherman och Bibi Wopenka är preses för Deckarakademin och de två avslöjade till slut att vinnaren av årets bästa deckare är Åsa Larssons Fädernas missgärningar.

Urfrågning!

Vad ska då en bra deckare innehålla? Så här svarar Nisse Sherman:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/flera-kanda-forfattare-pa-deckarfestival-i-eskilstuna

Intressant för dig som vill skriva deckare och känner dig ”ensam och osäker” är att min www.deckarskolan är under omgörning och startar i vår. Du är så välkommen då. (Ladda upp med en idé så länge)

Som vanligt kan du köpa mina kriminalromaner och deckare på nätet om du vill ha ljudböcker och i Exiliums bokshop om du vill ha e-böcker och fysiska böcker att hålla i händerna.