Barrymore – teaterunderhållning på hög nivå

På Klarascenen i Kulturhuset i Stockholm spelar Dan Ekborg en utsliten skådespelare, Mr Barrymore. Paradrollen Richard III tänker han spela en sista gång för att återvinna sitt renommé som briljant skådis. Han hyr en teaterlokal och en sufflör. Mr Barrymore är trött, har dåligt minne och drömmer för det mesta om vad han ska åstadkomma. Shakespearepjäser snubblar omkring i hans minnesbank i alkoholdimma och kommer ut stötvis i en skärande desperation.

Ekborg är kraftfull, våpig, skrikig, ångerfull, kärlekskrank och rolig. Han spelar på teaterkonstens samtliga strängar och det ljuder underbart.
Sufflören spelas av Simon Edenroth. Ett fynd i gestaltandet av en tålmodig, frustrerad, prydlig ung man villig att hjälpa den havererande skådespelaren genom repetition. Så perfekt i kroppsspråket, uttrycket, diktionen. Man älskar honom!

Bra alltihop. Bra är också att man blir på gott humör efter sedd föreställning.