Jag är inte heller för svenskt medlemskap i Nato

foto Duygu Getiren

Jag tycker som Björn Wiman (DN. söndag 3 april) men jag står ensam i detta tyckande … så länge. Och jag tycker att det är hög tid att tala om DET.

DET betyder att jag som tonåring demonstrerade mot kärnvapen. Jag kan göra det igen. Många i min generation (1,6 miljoner ungefär) skulle också göra det igen och ganska snart om det inte blir ändring på medias översvallande siffror på att en majoritet svenskar anser att Sverige ska gå med Nato. DET är missvisande uppgifter eller på engelska fake news. En majoritet svenskar (85% cirka 8, 5 miljoner) är ytterst tveksamma till att Sveriges regering stödd av riksdagen (totalt 349 ledamöter) ska söka medlemskap i Nato.
 
DET betyder att jag inte vill att mina barn och barnbarn förintas i krig. (Det vill väl ingen, herregud!) Men detta DET betyder absolut nej till förintelse i ett främmande land. Att svenska ungdomar ska skickas till exempelvis Turkiet och kämpa för Recep Tayyip Erdogans heder och glans.

DET betyder inte att lägga sig för den ryska björnen utan att helt enkelt låta det svenska lejonet låta den ryska björnen syssla med sina vanföreställningar på sitt håll. DET betyder inte, i mitt tyckande, acceptans för den ryska björnens anfall på andra länder. 


Björn Wiman: Därför är jag emot svenskt medlemskap i Nato

https://www.dn.se › kultur › bjorn-wiman-darfor-ar-jag-e..