Månggifte är ett faktum i Sverige

Det är skandal.
Myndigheterna ser mellan fingrarna på de mångvigda. Det är nämligen män som är mångvigda och då blir gränspersonalen handfallen. En man med upp till fyra fruar med sig i flykten in i Sverige stoppas inte.

Det är förfärande hur lagar och förordningar sätts ur spel, för mäns skull, som medvetet kommer till ett land där månggifte, barngifte, tvångsgifte inte är tillåtet men med mössan i hand och en barnaskara bakom sig som gråter efter pappa gör myndigheterna inte det de ska, sätter ned foten!

Jag anser att Myndigheterna har all anledning att darra på manschetterna. Detta är medhjälp till lagbrott.

De mångvigdas hustrur är inte hustrur, inte ens mätresser! Ett sådant regelverk finns inte i Sverige. Vad de borde kallas har definierats i Teen Vogue, ”Why you can´t call an enslaved woman a mistress”.
Kvinnor med delad gubbe är sexslavar och tvångsgifta enligt våra lagar och normer. Kvinnorna är fast i förhållanden att passa upp, inte bara gubben, utan också andra kvinnors barn genom hela livet – utan chans att forma ett eget liv i Sverige.

Månggifte ska inte accepteras.
Om vad som gäller, borde den sammanvigda gruppen informeras om vid gränsen och inbördes vidta mått och steg för att lagligt kunna bo i Sverige – innan de kommer in i landet.

Nåja, säger en del lojt. Låt de mångvigda hållas. Det är deras sätt att leva. Varför inte införa månggifte i Sverige så löser sig frågan av sig själv?

Jag frågar Bertie-Bertie min vän sedan barnsben om han kunde tänka sig månggifte, en så där fyra partners i stället för en. Bertie-Bertie är homo. Han är gift med Linus.
Bertie-Berties ögon får något drömskt i bottnen vid frågan, tills han stramar upp sig.
– Jag tror inte Linus skulle gilla att fyra andra herrar delade min säng och mitt säte, säger Bertie-Bertie. Men om Linus dör, kunde jag börja på ny kula. Och bröllop är kul fester. Upp till fyra, sa du det, Helena?