Mina skolförslag tas med i Moderaternas skolutvecklingsarbete

Tomas Tobé och Kent Persson ’gillar’ mina förslag om hur skolan ska förbättras. Vilka delar som de finner mest intressanta har inte preciserats av utbildningspolitiska handläggaren Filip Solsjö som delgett mig svaret.
Jag antar att det är det visionära i förslaget, en vision så naturlig och i tiden att man undrar varför den inte redan finns på agendan.
Mitt förslag är fyra huvudämnen för små barn från första klass. Datorprogrammering. Svenska. Matematik. Naturkunskap. En utbildad lärare i varje ämne samt i pedagogik för små barn och att denna lärare undervisar samtliga skolbarn i skolan.
Mitt förslag till skolförändring innehåller också införande av skolsekreterare  och vårdteam på varje skola. Lärarna måste frigöras från arbete med den byråkratiska hanteringen av rapporter, bokning med föräldrar för kvartssamtal och slippa delta i psykologiska samtal som en högpresterande lärare absolut inte vet något om.
Mina förslag (citat)… ’uppskattas verkligen och ska tas med i vårt fortsatta utvecklngsarbete av Nya Moderaternas skolpolitik.’
Jaha, då kan jag luta mig tillbaka när det gäller den frågan.

 

2 svar

  1. May Larsson skriver:

    Kul att läsa ditt inlägg i skolfrågorna!
    Lycka till framöver men luta dig inte tillbaka! DET är livsfarligt!

  2. Helena skriver:

    Okej. Inte luta utan räcke! Och räcket är utbildade pedagoger för den årskurs de undervisar i. Vem kan vara specialist på introduktioner i alla stadier av ett barns utveckling från årskurs 1 till sju eller nio? Det är väl bara tandläkare som kan hantera både mjölktänder och vuxentänder. Alla andra professioner som vårdar/ombesörjer människor är indelade i baby, förskolebarn, lågstadium osv. Men inte LÄRARE?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.