En blå röst på Europa!

Det är 26 dagar kvar till EU-valet. De viktiga frågorna som moderaterna i Bryssel jobbar för är fortsatt fri rörlighet. Varför det? Jo, våra jobb, vård och omsorg här i Sverige beror på om Sverige kan exportera, sälja och finnas på den stora europamarknaden.
Anna Maria C B 2014 De rödgröna vill stänga, reglera, LO-kontrollera. De fattar inte den inre marknaden. De strävar med sina valprogram att gå tillbaka till underskott, regleringar och att göra det svårt för företagande. De tror mer på myndigheter än på människor. De tror på toppstyrning mer än på anpassning till moderniteter som appar, energilösningar och att vad Sverige behöver är att sälja sina varor och tjänster.
Moderaterna står för att den fria människan ska kunna arbeta, få vård och kunna bo, starta företag och plugga överallt i Europa. Att vara som hemma, fast borta i ett annat land. Att bestämmelserna där ska vara begripliga för en svensk.
Sossarna står för kollektivavtal. I sådant fall kommer inte närproducerade varor att finnas. Närproduktion betyder ofta bönder, familjer, kvinnor – som startar i liten skala. Ska familjemedlemmar ha kollektivavtal? Det påminner mig om den gamla onda sossetiden vi hade här i Sverige för lite sedan då medborgarna skulle uppge sin plats för dygnsvilan samt sanningsenligt deklarera om man hade annan färg än vitt kakel i badrummet. (Att ha färgat kakel var suspekt, illojalt och det skulle man få betala för …) Sådana fasoner vill vi inte ha tillbaka. Vi vill inte gå tillbaka. Vi vill inte styras av myndighetspersoner. Politiker ska utföra väljarnas önskemål, basta.
Se till att gå och rösta! Om man inte röstar kommer ytterlighetspartierna att växa, vänsterextremister, extremhögern och flumspenaten. I kväll träffade jag Anna Maria Corazza Bildt. Hon ställer upp i europavalet den 25 maj. Hon vill göra skillnad. Gör det du med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.