EU-val på söndag 25 maj. Rösta redan nu

Det är EU-valdags. Gör dig betydelsefull och gå och rösta. Missnöjespartier i Europa, extremister på såväl vänster- som högerkanten ska väl ändå inte få bestämma över dig, Sverige och Europa. De växer i antal, se.

För Sverige betyder inkomsterna av exporten 50 procent av hela vår budget. Därför behöver vi Europa. I Bryssel arbetar man nu fram handelsavtal med USA. Kommer det till stånd, är det bra att Sverige är med.
Vi (M) tycker inte att det finns en folklig opinion för införande av Euron. Vi tycker inte att EU ska skriva lagar om abort och om kvinnans rättigheter, för då är risken stor att Sverige måsta anpassa sig till andra länders syn på saken och den svenska kvinnans rättigheter kan förminskas. Däremot ska vi verka för kvinnlig rätt över sin kropp i hela Europa. Och för lokala ’rättigheter’ som EU inte har med att göra, som exempelvis snus (Sverige) och som opastöriserad ost (flera europeiska länders nationalrätt), liksom trygg arbetsinvandring och för ett mer, för mottagande länder, rättvist system för asylmottagande. Men vid krig och förföljelse ska Sverige framstå som en tillflyktsort.
EU är inte Sverige – kulturskillnaderna är stora och intressanta och inspirerande – och ger fred och frihet. DU ska kunna bo var du vill i Europa och erhålla samma förmåner, vare sig du är barn, vuxen, kvinna, man, pensionär och inom räckhåll HBTQ.
Rösta gärna Moderat. Moderaterna har fyra platser i dag. Du kryssar din favorit. Du kan rösta NU och fram till och med söndag den 25 maj.

Kolla in M:s valfilm samt info var du kan rösta.

Moderaternas valfim

Här kan du rösta

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.