Tumme upp för skammen

Moderater tycker att det är okej med ett samhälle där det funkar att sätta upp personliga mål och streta på för att nå dem, att förkovra sig, att resa, att köpa bostad, att ärva en stuga, att känna välbefinnande med vad man åstadkommer.
Moderater arbetar för god hälsovård för alla åldrar och kön, snabba kommunikationer, vackra blompottor på stan, hyrcyklar, badhus, sportarenor och ett varierat nöjesutbud med till stora delar skattefinansierade lösningar (en miljard mer under Alliansen, 9 totalt, går som bekant till den statligt finansierade kulturen –  Stockholm har en egen kulturbudget på nästan en miljard, och vem som ska få kronorna bestäms lokalt i samråd i kommunerna, över hela riket.).
Moderaterna ser till att bostäder byggs, vägar byggs och om bara fler busslinjer än opålitliga 55:an sätts in till Norra Djurgårdsstaden i Stockholm och parkeringar byggs där, är sådana ställen optimala med miljölösningar och natur och hav inpå knuten.
Att, fortfarande, många bostäder inte är byggda för ungdomar, studenter och människor med små inkomster är förstås knas – men med nya tag med trähus byggda på tomträtt och långa avskrivningar kan säkert vilket byggbolag som helst råda bot på den saken.
Folk trivs i alliansens Sverige. Fler människor har fått jobb under åtta år än någonsin och även om arbetslösheten matematiskt ser konstant ut kommer människor som nyligen kommit till Sverige få jobb och bostad och ett gott liv i fred och frihet – på i stort sett egen bekostnad, som de flesta svenskar.
Mellaninkomsttagarna har fått en extra månadslön att leva på. Hushåll har fått råd med barnsport, semesterresor, bil, båt och renovering av hemmet, pålägg på mackan som aldrig förr. Gamla har fått den bästa sjukvården i världen och omsorger som färdtjänst, fotvård, äldrehem. Eftersom fler blir riktigt gamla fokuserar forskning på åldersrelaterade sjukdomar, vård och nöjen.
Många sossar har blivit moderater. De trivs i alliansens Sverige för att jämställdhet och respekt för individen gäller och svågerpolitik är ute. Biljett till klassresan är överkomlig för alla.
Men – en del klarar själsligen inte av att ha sin goda standard, utbildningen, rimlig inkomst; ett gott liv med chans till självförverkligande för sig och sina nära.
Tummen uppDe har fått det för bra. De känner skam.
De måste tillbaka till något som svider och tar emot. Till ett kösamhälle där platser inte finns när de behövs, i skolan, i vården, på gatan, på parkeringen. Lägre arbetstimmar, högre skatter och avgifter som leder till dyrare mat, el, vatten (jo, vatten kostar!), kollektiva färdmedel, sophämtning, vård, medicin, att ha bil och åka buss och resa med flyg, och hyran. Skammen fordrar att försvåra privata initiativ och göra 100 000-tals människor arbetslösa, fattiga och man ska inte ärva vad någon annan i familjen gått upp sex på morgonen i alla år för att dra ihop.
Låter man skammen dirigera ett ekonomiskt återtåg i Sverige och lägger ned försvaret och förbjuder privat bilåkning för de flesta, blir det fred i världen och med ryssen, tror välutbildade människor och röstar på V MP Fi – som ett spott rakt i plytet på dem som jobbat ihop till trygghetsgrunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.