En utsträckt skakig hand …

bombhus by mensatic  Olyckan drabbar som en blixt från klar himmel. Mördare spräcker verkligheten. Huset, framtiden, drömmen om ett gott liv ligger i skärvor. Man fattar ingenting. Bara kläderna på kroppen. Ett fotoalbum under armen och inte alla familjemedlemmar är vid liv. Det är bråttom trots att tiden slutat fungera. Kroppen stretar mot stress, flykt och ’detta händer inte mig’. Själen begråter den döda och oskyldiga, som man tvingas överge, som man älskar så innerligt att det gör ont och vanmakten tynger axlarna, man kunde inget göra, man kan inget göra.
Det går inte att stoppa en invältrande armé med böner och bara händer … de slaktar, de bränner, de gör hemska saker. Det smäller och brakar och marken skälver. Man har inget att äta, strupen är torr, ögonen värker, hjärtat bultar.
Man är inte förberedd, inte beredd, vet inte vart man ska ta vägen.
Ett okänt mörker håller på att kväva en …
VI SER DEM PÅ TEVE. DET SER UT SOM REPRISER NÄR FLODER AV MÄNNISKOR SPRINGER FÖR LIVET. FÖR ETT ÖGONBLICK SEDAN HADE DE KONTROLL, ETT LIV, ETT SAMMANHANG.
INTE LÄNGRE.
56% av Sveriges befolkning är överens. Miljoner människor ska inte lida. Vi ska hjälpa.
Varför ska just vi erbjuda värn och vård och vila?
För att svenskarna kan, vill och har råd. Finanskrisen har märkts men vi är inte märkta. Med en ekonomi under kontroll har en huvuddel av arbetstagarna fått en månadslön extra på åtta år medan delar av Europa har gått i konkurs. Bostäder byggs hos oss. Infrastruktur byggs. Företag kommer till städerna där folk bor, studerar, bildar familj, åldras värdigt – i en trygg miljö.
Hur många ska vi låta komma?
Flyktingar kommer att komma så länge Ukraina inte stabiliseras, liksom Syrien, Irak …
Ynkligt är det av Margit Silberstein SVT2, med viftande händer, kommentera Borgs och Bildts presskonferens, och Romson. Liksom Irene Wennemos  ’de vill vända valrörelsen’, ’ de vill vinna röster’. NÄR DEN STÖRSTA HUMANISTISKA KRISEN PÅ 70 ÅR PÅGÅR. ISIS FOLKMÖRDAR. I SYRIEN IRRAR FYRA MILJONER PERSONER OMKRING UTAN ATT FÅ SKYDD.
Jag är glad att frågan ’lyfts’ till valet. Journalister som kallar detta cyniskt har helt förverkat sin trovärdighet. Liksom MP:s Romson.

Bild: by mensatic Free MorgueFile

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.