Flyktingarna

Andra världskriget kom efter det Stora kriget (första världskriget) och förstörelsen, vanmakten var total hos dem som överlevt. Lemlästade och plågade människor syntes överallt i Europa. Människors inre var i kaos.
I Sverige fanns vetskap om dåden och kompetens att göra något och vi tog emot flyktingar. Det fungerade. För krigen kom aldrig till oss.
Vi är där igen. Torrskodda på egen bakgård (även om ryskt flyg regelbundet överträder våra gränser). Än så länge långt från den närmsta skådeplatsen för mänsklig ödeläggelse i alla dess bemärkelser, 200 mil från Ukraina och länder ännu längre bort.
Vi kunde säga att det hjälper med vår vanliga u-landshjälp. Det gör vi inte. Det håller inte.
De är för många som lider. De finns inte där de ska. De är på flykt.
Vi måste öppna porten!
Flyktingar som strömmar mot en fristad kommer (i storleksordning på antalet flyktingar) från Syrien, Eritrea, statslösa människor, Somalia, Afghanistan, Irak. Och det finns inget slut.
I framtidens fredliga Utopia föreställer jag mig att många kommer att återvända till sina söndertrasade länder, en del kommer att vara svenskar då och hur det än blir kommer världen att vara förändrad.
Alliansen och Moderaterna blundar inte. Det kan vi inte, trots att det är valtider och den egna välfärden står på spel mellan socialism och liberalism. Anders Borg kommer att klara flyktingarna, även om oppositionen MP S V gnäller om motsatsen, via budgeten. En röst på de röda och den gröna stänger porten.

Arbetskraftsinvandring är något annat än den kommande oöverskådliga flyktingström som vi måste ta emot, för att kunna sova gott om natten. Det går inte att förväg, varje år, veta antalet arbetstillstånd som kommer att beviljas för invandrad arbetskraft. Detta styrs av efterfrågan. Det brukar gå till så att en arbetstagare från tredjeland som ansöker om arbetstillstånd och kan uppvisa ett arbetserbjudande med schysta villkor kommer att beviljas arbetstillstånd. Regeringen har tillsammans med MP infört kraftfulla åtgärder mot fusk med arbetskraftsinvandringsreglerna; genom att upptäcka dem och att stoppa missbruk.
Det finns permanenta arbetstillstånd och säsongs.
Säsongs är inom jord- och skogsbruk och fiske
Övriga yrken är: Dataspecialister, inom restaurang och kök, civilingenjörer/arkitekter, städare, ingenjörer/tekniker och en stor grupp ’övriga.’
Dessa människor drar in skattepengar och är med i Sverigebygget och de behövs. Alla som arbetar i Sverige ska ha schysta villkor och alla behövs. De som står utanför hjälps in i arbetslivet eller får en tryggad försörjning och chans att växa. För att vi har råd med det.
Nu ska vi har råd med flyktingarna också. Vi ska inte ge terrorister, klanhövdingar med en människosyn äldre än medeltiden, sekterister, diktatorer rätt att ta liv, förstöra liv, bestämma över individer och att köpslå med de mänskliga rättigheterna.
Rösta rätt i valet! Gärna M.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.