Sossarna drar undan mattan för en fot in på arbetsmarknaden

Visstidsanställningar ska bort har facket bestämt.

Unga mellan 15-24 utgör 41 % av alla visstidsanställda i Sverige. Det betyder ett första steg att få ett avlönat jobb.
S stoppar detta om S bildar regering (som alla vet oklart med vem/vilka)

Så här bli det i S-valmanifestet: Kravet på att slopa undantaget för turordningsreglerna kommer inte med i Socialdemokraternas valmanifest. Däremot kommer kravet om att ta bort den allmänna visstiden som anställningsform att finnas med i sossarnas valprogram, säger Janne Rudén, förbundsordförande i Seko och ledamot i partistyrelsen.

Visstidsanställningar är för många unga en första väg in på arbetsmarknaden. Varje kvartal går 100 000 personer i alla åldrar från arbetslöshet till jobb. Av dem får 80 000 en visstidsanställning och 20 000 en tillsvidareanställning. Samtidigt går 70 000 personer från visstid till tillsvidareanställning. Det betyder att varje år går ungefär 280 000 personer från en visstidsanställning till en tillsvidareanställning.

Förordet till rapporten ”Hela Sveriges jobb i fokus”:
Sverige är glest befolkat. Många små orters överlevnad och utveckling bygger på att så många som möjligt arbetar, som företagare eller som anställda. För att företag ska utvecklas och växa i hela Sverige behöver anställningsformerna få följa de skiftande behoven.En inskränkning av möjligheten till visstidsanställningar riskerar att skapa osäkerhet och öka arbetslösheten. Det gäller särskilt på mindre orter, i glesbygden och i kommuner som i hög grad lever av säsongsberoende verksamheter.

Visita – Svensk besöksnäring och SLA, Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet har tillsammans med Svenskt Näringsliv tagit initiativ till rapporten ”Hela Sveriges jobb i fokus” för att visa på visstidsanställningarnas betydelse för utveckling och tillväxt i alla delar av landet. Unga mellan 15-24 utgör 41% av alla visstidsanställda i Sverige

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.