Kvotering bryter manlig struktur – inget snack om den saken

Feminism är per definition en splittrande ideologi. Den sorterar in människor i grupper, och ställer dem i konflikt mot varandra. Feministerna svartmålar kollektivt alla män och klassificerar samtidigt alla kvinnor som en homogen grupp, påpekar kristdemokraterna Miriam Lilja, Charlotta Enqvist och Anna Theodossiou i debattartikeln Jämställdhet utan feminism, Svensk Tidskrift 5 september 2014.

De tre debattörerna i Svensk Tidskrift är inte feminister. De debatterar mot kvotering av föräldraledigheten och vid nyrekrytering på arbetsplatser. De hävdar att föräldrar är kapabla att bestämma uppdelningen av föräldraförsäkringen och att de själva vill få de jobb de förtjänar.
En syn som kvinnor har och har haft, generation på generation. Den rätta synen, måste jag tillägga. Men …

Det händer i den bästa av världar, säger jag. Men hallå, vilken värld är det?
Inte i vår värld, i vårt närområde. Den manliga strukturen råder fortfarande. Normen är man. Kapitalet ligger i mäns händer. Bygget av samhället är manligt. Medicinforskning är huvudsakligen fortfarande inriktad på mäns kroppar och psyke. Och bara en så genomforskad sak som en BIL konstrueras i manligt tänkande.
Jag tänker så här.
Kvotering – är uppfostran. Genustänk är uppfostran. Delad föräldrapeng är uppfostran och i förlängningen delad pension – är uppfostran. Enbart genom fostran, utbildning och vad man faktiskt ser omger en – bryter strukturer. De färgades rätt att sitta var de ville i bussen i USA:s södern blev inte verklighet förrän både svarta och vita uppfostrades i den rätten.

Jag anser att Fi:s definition av feminism är militant och kränkande för varje demokrat. V-feminism är ojämställd. Vad den synliggör är dock SAMHÄLLETS MANLIGA STRUKTUR. Den hårda verkligheten.
Det är tufft att vara utbildad kvinna i dag på en marknad som anställer män i första hand. Det är inte bra tänkt av mödrar att stanna hemma med barnen längre tid än papporna – utan att ha laglig rätt till rättvis uppdelning av bådas pensioner (oavsett om de fortfarande är ett par då) som kommer långt, långt efter barnen flyttat hemifrån.
Pensionsbeskedet kommer som ett slag i ansiktet på de flesta mammor som tror sig ha jobbat i sitt anletes svett varje dag, både hemma och på jobbet. Så har det varit fram till i dag i alla fall …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.