Hans L Zetterberg har gått ur tiden

Hans L Zetterberg och hustrun Karin Busch träffade jag på Kanarieöarna för många år sedan. Milda vindar, sprucken sand, sol som stack starka spjut genom lövträdens och palmernas kronor. Det vare en sömning förmiddag. Men inte för dem. Karin hade just blivit rånad. Handväskan var borta. Det skedde inte brutalt utan ’nästan som en smekning på armen’. Busen, för även en ömsint rånare är en kriminell knöl, hade kommit upp jämsides, låtit hennes väskhandtag glida ned till handen och hakat av den. Det var som om det inte skett, som om hon glömt väskan hemma och plötsligt kommit på det. Hans och Karin hade promenerat sida vid sida. Busen hade dykt upp som en skugga, upplösts soldiset.
Överfallet hade skett två minuter innan vi möttes. Hans och Karin stod stilla och tittade sig omkring, en smula yrvakna, höll om varandra.
En liten incident i deras rika liv tillsammans, for better and for worse.
De var ett formidabelt par. Muntra, generösa, eftertänksamma, intelligenta. Hans blev 87 år. Jag beklagar sorgen, Karin. Du har en del minnen att le åt mellan tårarna.
Mer om Hans gärning  om Hans L Zetterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.