STOCKHOLM LÄSER 2015

2015 års Stockholm Läser bok är Kungsgatan av Ivar L0-Johansson Ivar Lo-Johanssonfrån 1935. Då fick den titeln vinna till slut. Redan 2002, i starten av denna ’världens största bokcirkel’ och omröstningen som jag anordnade var boken med. Vann då gjorde Doktor Glas.
Stockholm Läser har glatt stockholmarna under lång tid. Många ser årets bok som absolut läsning för året och den hamnar överst i bokhöger på sängbordet. Årets utgåva i pocket har Sven X:et Erixons originalillustration och ett förord av Susanna Alakoski. Enligt Cecilia Svanberg, programproducent på Stadsbiblioteket i Stockholm valdes Kungsgatan för att den känns aktuell med en handling om inflyttning till storstaden och Stockholms urbanisering och de faror och lockelser som finns.
’Allt’ om Stockholm Läser finns på http://sigander.com/stockholm-laser/
Så klart slickar jag mig om gräddnosen. Mitt Stockholm Läser lever vidare genom Stadsbibliotekets och Författarcentrum Östs fina jobb. Och var man på plats för evenemang den 28 januari kunde man se en knôkafull Rotunda i Asplundsbiblioteket på Sveavägen.
Stockholm läserTidigare Stockholm läser-böcker:
2014: Barnens ö av P C Jersild
2013: Var det bra så? av Lena Andersson
2012: En dåres försvarstal av August Strindberg
2011: Norrtullsligan av Elin Wägner
2008: Tackar som frågar av Jennie Dielemans
2007: I skuggan av ett brott av Helena Henschen
2006: De i utkanten älskande av Johanna Nilsson
2005: Ett öga rött av Jonas Hassen Khemiri
2004: Änglarnas stad av Heidi von Born
2003: Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström
2002: Doktor Glas av Hjalmar Söderberg
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.