HJÄLP!

Enligt polis och räddningstjänst räddar människor inte andra människor i nöd. De flesta tittar på. Barn drunknar inför ögonen på fullt friska kapabla simmare. En och annan knivskärs till döds utan att någon börjar kasta saker på mördaren.
Rop på HJÄLP hörsammas inte.
Polis, brandmän, ambulanspersonal blir attackerade när de försöker rädda liv.Drunkning jdurham
HJÄLP!
Bilister tutar i trafiken och ”kör” flera bilar än den egna. Inför en dödlig fara i trafiken reagerar många inte längre på en tutning. När bilolyckan har skett saktar många, alltför många bilförare ned …  och filmar.
HJÄLP!
Varför känner sig folk dumma om de räddar någon? Varför inte passa på och rädda liv när man ändå är där? Varför inte ta en stekpanna och kasta på en förövare? Varför attackera dem som räddar? Varför tuta och var otrevlig men då det gäller – vara i vägen och sabotera räddningen av nödställda, förfärade, skadade, skakade människor – för att filma?
Hjälp och åter hjälp … fast tro inte att du blir räddad. Folk vill se på … bara.