Recep Tayyip Erdogans politik driver Turkiet bort från EU

Erdogans palatsDet är mycket bra. Turkiet är en tickande bomb i Europa och i Världen och vi kan (äntligen!) sluta se Turkiet som ett kandidatland till EU.

I Turkiet pågår krigshandlingar och instabilitet som oroar miljoner helt vanliga fredliga turkar.
I hundra år har minoriteter bekämpats. Kurdkriget är mycket långt från en lösning.
Men Erdogan bekämpar inte jihadisterna runt sina gränser och inom landet.
Korruption är väl etablerat.
I Turkiet är jämställdheten inte en självklarhet mellan man och kvinna. Män har flera hustrur, aldrig tvärtom. Stadsmänniskor har hög levnadsstandard, på landsbygden saknar många el och toaletter.

Recep Tayyip Erdogan la 2014 2,5 miljarder svenska kronor på en ny statsministerbostad med 1 000 rum. Men när han själv blev president i augusti (2014) döptes den genast om till presidentpalats.

Turkiet har flyktingläger med miljoner rädda, olyckliga människor. Turkiet kräver bidrag från FN, EU och hela världen. Flyktingarna i lägren är gisslan i Erdogans spel om att få in miljarder euron i landet – för att komma flyktingarna till godo – menar Erdogan.
Kommer pengarna att gå till flyktingarna? Kommer pengarna kanske gå raka vägen in i Turkiets krigsmaskineri och ned i privata fickor.
Och vilken hand håller Erdogan Putin i?

FREDRIK MALM riksdagsledamot (FP) har gjort en intressant analys Erdogan spelar rysk roulette: http://www.svd.se/fredrik-malm-erdogan-spelar-rysk-roulette/om/sakerhetsradet