EL-väst håller dödlig angripare borta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu är höstjakten igång. I skogarna jagas varg av jägare som har bössa och hund. Men ibland händer det att vargen vänder och attackerar hunden. Bara i år har 20 hundar dödats av vargar och det är en skrämmande hög siffra, enligt jägarna.
En skyddsväst för hund har därför konstruerats och finns på marknaden.
(ur VF) Nytt för i år är att jägare kan få bidrag till skyddsvästar för hundarna. Enligt Lennart Johansson vid länsstyrelsens viltförvaltningsdelegation finns två typer av västar att använda sig av.
— En vargväst som är en klassisk skyddsväst och en elväst som ger vargen en stöt när den biter, säger Lennart Johansson, till VF
.
EN STÖT!
(Källa BRÅ) Under 2014 anmäldes omkring 83 300 misshandelsbrott i Sverige. Cirka 0,6 procent (eller 48 000 personer) av befolkningen uppger att misshandeln var så pass allvarlig att den ledde till besök hos läkare, sjuksköterska eller tandläkare. Det är en nivå som varit relativt stabil alltsedan mätningarna inleddes 2005.
Jag kan tänka mig att ganska många av de 83 300 årligen misshandlade individerna är kvinnor som översittare kavlar upp ärmarna och gett en smäll då och då.
Finns det el-västar för kvinnor också? Och bidrag? Vad säger Länsstyrelsen?

Bild Varg by Frances Marie MorgueFileFreePhotos