Romsons lucianatt blir mörk

Lucia1Så kom regeringen fram till att den inte har koll på flyktingarnas intåg i riket.
Inte konstigt.
Inga riktiga transitplatser ordnades i tid eller håller på att skapas. Varför inte snabbygga byar, där flyktingar kan få hämta sig, identifiera sig, rikta in sig på ett nästa steg i livet – medan de svenska myndigheterna talar om vad som gäller för alla medborgare i Sverige: språket först, ganska så snart egenförsörjning, inga vårdbidrag, alla vuxna ut på arbetsmarknaden eller i skola. Transitstäder kunde ha inrättats för länge sedan.
Faktisk kunde man passat på att tala om, redan från början, att i Sverige har man skolavslutningar där man brukar ha dem och att badhusen är samkönade.
Men regeringen kom aldrig till en samlad insats. Den kommer inte att komma fram till en heller så länge MP klänger sig kvar. Fortfarande ältas mantrat att kommunerna ska fixa vad staten borde ha ingripit i vid första nödpip från Migrationsverket.
Varför hände/händer det inte att samlade transitplatser inrättas? Beror det på att S-MP har samma fantasier som Jonas Sjöstedt om kontrollstaten; ett nummer om flyktinghalsen, taggtrådsstängsel, isolation och utsträckta förtvinade händer genom gallergrindarna. DEN BILDEN som Sjöstedt målat upp i teve, och samtidigt förhindrat konkreta förslag, talar mycket om hur V:s världsbild ter sig.
Att inte hantera det som kommer … kan beror på Romson. I hennes MP-ideala värld får miljoner nya individer permanent plats i Sverige, alla kan äta vad den vill, gå klädd i vadmal och samla sina sopor i rätt påsar.
Det vore frihet om Sverige och världen såge så ut. Det gör de inte.
En politiker, ett parti, kan inte bli handlingsförlamat till den grad som hänt nu. Att inte ha tagit ansvar för flyktingarna, utan öppnat armarna men sedan de inte räckt till, skyfflat ansvaret åt alla håll; till kommunerna, andra länder …
Romsons tunga fjät kommer att styras ur regeringen. Det finns ingen annan väg för ett parti som så felbedömt vad den i regeringsställning borde ha tagit tag i.