Sista sekunden, Clinton-Trump!

Ödesvalet pågår i det stora landet USA. Vad valet egentligen handlar om är Sveriges eventuellt kommande medlemskap i NATO. Sveriges framtid står på spel! Därför sitter vi i klistret och valvakar fast vi borde sova inför morgondagens arbetsdag som kan bli vår sista – om allting skiter sig.

Blir det Trump kommer vi inte med i NATO. Trump kommer att kräva att vi svenskar ska betala vad det kostar att vara en 28-del av NATO och det tänker inte vi svenska skattebetalare göra.

Blir det Clinton kommer Sverige kanske med i NATO med reducerad avgift för att Sverige utom Margot Wallström är pro USA. Då blir förstås Putin galen. Det vill inte vi svenska skattebetalare att han blir. För då kanske han tar Ukraina på riktigt och de baltiska staterna och så klart Finland. Varför stoppa vid Finland?

Men om Clinton vinner kanske vi får hjälp utan att vara med i NATO. Vi svenska skattebetalare skulle gilla det men inte de amerikanske skattebetalarna – och de är ganska många.

Om Trump vinner kanske han hjälper sin kompis Putin att erövra Europa och vi svenska skattebetalare vaknar en dag som ryska skattebetalare.
Så hur man än vrider sig har man r–a bak.Stockholm konst 1