Pandemiförnekarna finns nära dig

bild: Ulrika Leone Pixabay

100 personer om dagen insjuknar i Covid-19. En del klarar sig inte. Närmare 8 000 enbart i vårt land har inte gjort det. 
Somliga insjuknade blir inte helt friska. Även om de frisknar till stannar coronan i kroppen och gör den tillfrisknade trött, oengagerad och ”sjuk”.
Jag träffade en kvinna, på behörigt avstånd, i ett litterärt sammanhang. En begåvad, snitsigt klädd kvinna som sa att hon bott i hela världen, senast i Sydafrika. Det vill säga en världsvan kvinna, skulle jag förstå som just då kom från landet i gummistövlar och tjocka jackan och tumvantar, en kvinna som begrep sig på livet.
”Coronans farlighet är bluff”, sa hon med en röst som inte förväntade sig att bli emotsagd. ”Viruset har funnits i 1000 år. Det finns alltid. Jag har aldrig vaccinerat mig för någonting och kommer inte att gå på det nu heller. Hysterin är resultatet av en komplott. Och DET ska man inte gå på.”
Till min överraskning var det många som nickade – instämmande.
Jag borde förstås ha opponerat mig, men blev liksom tagen på sängen, vilket förstummade mig. Det var som i en dröm. Fullständigt overkligt 2020.

PS
Fortfarande finns böcker att ta till som skydd mot yttervärlden DS

Rejält spännande med parallell domstolsförhandling och det mysteriosa skeendet. Marionett finns som e-bok, ljudbok och fysisk bok och storpocket, Tillgänglig överallt där böcker säljs