Jag kan, jag skulle vilja och jag skulle tordas försvara Sverige (bekant 3)

”Nej till natomedlemskap för Sveriges del”, säger bekant 3 med eftertryck. ”Vi svenskar ska försvara Sverige. Om det blir krig.
Men vem ska kriga mot oss?
De flesta gångerna vi har krigat var det mot danskar, norrmän, tyskar, polacker med flera. Inte så ofta mot Ryssland. Mot Ryssland krigade vi för att behålla Finland och de baltiska staterna men det har vi glömt nu. Det är känslomässigt glömt och begravet alltihop. Det vore konstigt om de känslorna skulle blossa upp och förstöra våra liv som det gjorde för våra släktingar anno dazumal.”

JA till svensk förbättring av försvaret anser både bekant 3 och jag . Hur, vet de som har överblick över riket. Jag har inga specifika åsikter om flygvapnet, flottan, armén och IT-försvaret. Men de ska besättas och förbättras så att vi medborgare inges trygghet och mod att hjälpa till i försvaret.

Min åsikt i Sveriges försvarsfråga är att alla vi svenskar som kan stå på bena och är klara i huvudet borde bli krigsplacerade. Jag har varit bilkårist. Jag kan köra tunga fordon och forsla soldater, civila, förnödenheter och olja (joo, du!) som jag gjorde när jag var krigsplacerad på 1990-talet. Jag kan köra i kolonn och jag vet hur man snabbt gömmer en konvoj i en skog. Det är inget fel på mig nu när jag är 70+. Jag skulle vägra att bli förpassad till ett ”särskilt boende” i händelse av krig på grund av min ålder.

Jag kan, jag skulle vilja och jag skulle tordas försvara Sverige på svensk mark om det skulle komma till det!