NEJ! NEJ! NEJ till Nato!

Bekant 4 resonerar så här:
Jag tänker på min privata ekonomi. ”Allt mitt guld!”

Nato passar inte Sverige! Inte mig som svensk. Jag vill inte vara med helt enkelt. Hur kan någon svensk vilja det?

Jag är bekväm och lever ett förnöjsamt liv och bor där jag trivs. Att gå med i Nato skulle betyda enorma kostnader eftersom länder i Europa och länder som gränsar till Europa fortfarande snackar om forna oförrätter som ska sonas med förödande krig. Det är så … obegripligt för en loj person som jag.
Jag vill inte betala till det. Det måste jag om Sverige går med i Nato fast min privata ekonomi inte räcker till för det.

Pandemikostnaderna har skenat.
Jag vill inte betala till det men kommer att tvingas via enorma skattehöjningar som det inte talas om i valtider men jag är inte tappad bakom en vagn.

Det svenska försvaret ska rustas i upp.. Jag måste betala till det.

Den svenska vården och omsorgen och böndernas bidrag till gödsel måste jag betala till.
Mitt eget sparande kommer att gå åt.
Min krympande ekonomi är förskräckande som det är.  Och än mer skrämmande är att jag (fullt frisk människa med kompetenser och legitimationer på allt möjligt) inte själv kan öka mina intäkter eftersom jag inte är välkommen på arbetsmarknaden på grund av åldersdiskriminering.  

Så NEJ! NEJ! NEJ till Nato! tycker bekant 4 och jag håller med i allt.

Stoltenberg kan åka hem till Norge. Sluta resa Europa runt och hetsa mot en fiende (Ryssland) som är fullständigt inringad av USA- och Nato-förband med vapen och strateger och absolut inte behöver tro att Sverige känner sig hotat av någondera länders ledare! Majoriteten svenskar ses hellre med fegisluvan på än med en Kalasjnikov lagd på axeln med ögat i siktet (ryser bekant 4 och jag).

Jag håller också helhjärtat med Björn Wiman (söndag 3 april 2022 DN).
Björn Wiman: Därför är jag emot svenskt medlemskap i Nato

https://www.dn.se › kultur › bjorn-wiman-darfor-ar-jag-e..