Partipiskor är odemokratiska styrmedel

Ta gärna tag i Sverige, Ulf, men lägg tankarna på Nato på hyllan. Majoriteten av Sveriges befolkning vill inte. Akta dig för maktskifte på väg till tronsalen.

Mina bekanta 5 och 6 är engagerade moderater.
De är i medelåldern, ni vet mellan 40 och 65, och har jobb vid sidan om men är väl skolade inom politiken. Ingen av dem befinner sig på toppnivå. Nej, tronsalen är stängd för dem. Men det finns mellanrum i olika storlekar och de tycker glada i hågen att det är okej att befinna sig i där.

Mina bekanta 5 och 6 var med på moderaternas Sverigemötet i Örebro. Inte jag. För jag är inte medlen i M. Så jag kan inte berätta om allt viktigt som sas där men det fanns en natovind som blåste moderaterna skära om kinderna. Det är omvittnat. Somliga rodnade av genuin och uppriktig natoövertygelse men många av indignation, de som inte alls vill att moderaterna ska driva Sverige in i Nato.

Men de höjde inte sina röster. Fast viskningarna kommer att bli tydliga … småningom. Fast ganska snart hoppas jag så att de blir klara i struparna före valet.

Partipiskor viner i alla partier. Det är synd och skam och odemokratiskt att inte natofrågan bryts
ur partiprogramförklaringarna. I alla partier.
Ska svenskarnas rotade syn på säkerhetspolitiken knäckas, det där som vi lekmän kallar neutralitet, ska det banne mig inte ske i en tillfällig stormvind som M-toppen, KD-toppen och snart S-toppen och så förstås lilla Vicke Vire L, har fångats av. (Vad vindflöjlarna i C-toppen skorrar om kommer jag inte på just
nu)  

Nej till Nato, säger fler borgarväljare och S-väljare än enbart bekant 5 och 6 och en S-granne och jag. Men hörs vi i mediabruset?

  •  

 

 

 

 

 


Partipiskor är odemokratiska styrmedel

Mina bekanta 5 och 6 är engagerade moderater.
De är i medelåldern, ni vet mellan 40 och 65, och har jobb vid sidan om men är
väl skolade inom politiken. Ingen av dem befinner sig på toppnivå. Nej,
tronsalen är stängd för dem. Men det finns mellanrum i olika storlekar och de
tycker glada i hågen att det är okej att befinna sig i där.

Mina bekanta 5 och 6 var med på moderaternas
Sverigemötet i Örebro. Inte jag. För jag är inte medlen i M. Så jag kan inte
berätta om allt viktigt som sas där men det fanns en natovind som blåste
moderaterna skära om kinderna. Det är omvittnat. Somliga rodnade av genuin och
uppriktig natoövertygelse men många av indignation, de som inte alls vill att
moderaterna ska driva Sverige in i Nato.

Men
de höjde inte sina röster. Fast viskningarna kommer att bli tydliga …
småningom. Fast ganska snart hoppas jag så att de blir klara i struparna före
valet.

Partipiskor viner i
alla partier. Det är synd och skam och odemokratiskt att inte natofrågan bryts
ur partiprogramförklaringarna. I alla partier.
Ska svenskarnas rotade syn på säkerhetspolitiken knäckas, det där som vi lekmän
kallar neutralitet, ska det banne mig inte ske i en tillfällig stormvind som
M-toppen, KD-toppen och snart S-toppen och så förstås lilla Vicke Vire L, har
fångats av. (Vad vindflöjlarna i C-toppen skorrar om kommer jag inte på just
nu)  

Nej till Nato, säger fler borgarväljare och S-väljare än enbart bekant 5 och 6
och en S-granne och jag. Men hörs vi i mediabruset?