Storholmen – ruskigheter 25 minuter från Stureplan …

… händer i min kriminalare Mordsken över Storholmen.

Omslagsbild Elisabeth Hellström

Man kan fråga sig varför jag skriver om en ö som är min hembygd.  Varför vässa till saker och ting så att sjöpolisen tillkallas och en utredning igångsätt? Varför inte bara låta livet där gå sin gilla gång och skriva om buset i Stockholm? Som vanligt!

Saken var den att skrivandet sattes igång av en impuls.
Min båt försvann från marinan. Det var konstigt. Min båt är enkel och motorn svag. Ändå låg den inte vid bryggan där jag förtöjt bara några timmar tidigare. Efter en del sökande hittade jag båten på en helt annan plats på bryggorna. Slarvigt fastsatt med en enda tåt hängde och dängde min lilla skuta, ja, som om någon kastat i väg den bara.

Någon sa: ”Varför skriver inte någon en deckare som utspelas på Storholmen?”
Jag tänkte suckande: Om det ska bli gjort är det lika bra att jag gör det. Jag har skrivit krim förr …

Och nu är boken utgiven. På fotot styr jag min båt in på lugnt vatten.

(foto: Elisabeth Hellström)