Använd din makt

Eu val 2014Det är mycket nu. Just inlämnad deklaration. Vinterdäck bort även om snöoväder kan väntas. Ett förhållningssätt till ukrainakatastrofen, för vad händer om vi är passiva? Och så EU-valet. Röstningen har börjat. I morse klockan 07.00 var svenskarna de första i Europa att rösta. Det skedde på flera platser i riket, också på T-centralen i Stockholm.
Sverige har tjugo platser på grund av vår folkmängd. Av dessa har moderaterna 4 i dag. Valet i maj betyder vilka tjugo svenska personer som kommer att sitta i EU:s riksdag.
I höstens val i Sverige avgörs vilka som ska sitta i EU:s ministerråd. Som alla vet avgör ministermötena färdriktningen för EU. Det viktiga med ministerråden är att Sveriges ministrar deltar i ett jämställt gäng. Gäller det kultur är det Sveriges kulturminister som deltar i rådet. Gäller det finans är det Sveriges finansminister som deltar. Och så vidare. Det gäller att se framåt, rösta framåt, ta ansvar för i vilken riktning Europa tar – i båda valen 2014.
Jag röstade som nummer tre i morse. Försumma inte att påverka. Folk dör för rätten att rösta, folk har dött för rätten att rösta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.