Valanalys

Valanalyserna haglar. Vad gjordes rätt? Vem röstade på vad? Vem bytte parti?
Vem är egentligen förlorare och är det svenska folket nöjt. Man brukar säga att man får vad man röstar på. Och nu röstade valmanskåren på … vaddå?
Var det på det enkla och nära, en förbifart eller inte. En höjd bensinskatt eller inte. En bekvämlighetssak, eller inte. Ännu en aktivitet för de allra äldsta som har den bästa vården och sjukvården och RUT i världen, eller inte.
I en analys finns inte DET ENDA SVARET. Strömningar, små till en början, ger en synlig flod eller en liten rännil som torkar ut och försvinner i det blå/röda/intet.
I valet 2014 var det inte sexigt nog med mitten. Sossar och moderater decimerades. Extremkanterna flammade upp, SD blev stort, Fi ramlade ur. V blev litet. MP blev litet.
Är den underliggande frågan, inte antalet asylsökande, inte flyktingmottagning, inte arbetskraftsinvandring.
Handen på hjärtat – handlar det om assimilation?
Vill den vanlige svensken assimilation av främmande människor med tro, erfarenhet och syn på etik och moral som inte är det genuint svenska?
5 miljoner människor är i migration just nu. Tyckte väljarn att det var en stor fråga eller inte.
Inte sedan de stora krigen, det första och det andra, (och vem av oss levde då?) har människor ryckts upp ur sin tillvaro, brutalt, förödande, svidande ont … De har inte valt att bli bortjagade. De har inte valt att få sina tillgångar förödda. De har inte haft en tanke på att komma hit. Och så är vi plötsligt under samma tak. Ska de motas bort? Vart då?
Hur tänker valmanskåren att vi ska göra?
Inte något parti mer än Moderaterna med Alliansvänner tänker axla ansvar. Vad tänker den nya regeringen?

http://www.youtube.com/watch?v=cVM5wgBBB4Q&feature=share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.