Socialistiska tyglar

Socialismen infördes i Sverige i går. Hårda tyglar på folket, ögonen ska titta åt samma håll. Den hårdföra likriktningspolitiken inriktar sig på barn och de svaga först. De ska ledas mot rätt mål med en gång.
Vårdnadsbidraget tas bort. Alla ungar ska gå i en likriktad och rättvis förskola. Skolan ska börja vid 6 års ålder och man ska gå i den skola som ligger närmast där man bor. Fritids ska förstärkas och behålla barnen till sena kvällen så att ingen okontrollerad påverkan på dem kan ske. Fritidsaktiviteter ska kosta samma för alla barn, det betyder att staten kommer att bestämma vilka aktiviteter som kommer att anses nyttiga för barn. Alla ungdomar ska stanna i skolan till 18 års ålder. Sedan ska de utföra samhällsplikt och nöta in att tjäna samhället i händelse av något liknande läskigt som är i dag: Löfven säger att landet befinner sig i kris. Därför är det viktigt och nödvändigt att stödja hans politik. Annars kan han inte vara statsminister!
Kommunförbundet ska leda skolverksamheten och ha veto mot utbildningsuppstickare.
Mamma och pappa ska jobba heltid.
Vården blir i ditt närområde. Inget annat. De vårdcentraler som läggs ned nu kommer inte att öppna. Det ska finnas EN ENDA KÖ till doktorn. Sjukbidraget ska höjas och det är ju en lättnad när man inte ska få bli frisk.
Kärnkraften ska inte förnyas utan avvecklas. Elen kommer att bli dyrast i världen, liksom bensin och olja och transporter som ska få extra skatter. Cykel är väl det tänkta transportmedlet och då kommer folk inte särskilt långt, vilket ger storebror bra koll.
Maten ska tillverkas i Sverige. Den kommer att bli dyrast i världen.
Om jag får sia blir nästa steg att införa gåvoskatt och arvsskatt. I socialistiska länder är ägandet en samhällelig angelägenhet, inte en privat. Det spelar ingen roll VEM som tjänat ihop till stugan, båten, tavlan, guldkedjan, och betalat för det med beskattade pengar. DET tillhör inte dig. Se dina prylar som ett lån från Staten. Under förra sossetiden blev det bestämt, som bekant, att ens kroppsdelar var statlig egendom. Det kommer snart ett meddelande att det gäller fortfarande, var så säker.
Ett annat steg blir att gas köps från Ryssland och elen kommer från tyska kolverk och MP kommer att tyna bort och hela Sverige blir rött och enbart rött.
Och så ska, så klart, allting bli gratis … och vi ska allihop skriva dikter och spela amatörteater för DET är en fri- och rättighet och ger sammanhållning. Undrar just om tiggarna på gatan är inkluderade.

2 svar

  1. suni skriver:

    Måste anmäla en motsatt åsikt om MP. Visserligen kallar de sig och uppträder som de gröna. Men stämmer det? Var det inte som så att när Stalinism föll och Vänsterpartiet Kommunisterna hakade av sitt K gick många medlemmar och sympatisörer över till MP.

    Det är tveksamt om MP någonsin kommer att tyna bort. Snarare kommer den gröna färgen att flagna och en knallröd, rödare än rosens, färg kommer i dagen.

  2. Helena Sigander skriver:

    Den som lever får se vad som händer med MP. Jag kan tänkte att de som inte är röda går över till C som fått en stark ledare nu och andra, socialisterna, ’kommer ut’ och går till V och Fi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.