Nobel kan växa i Kista

Kista växer som forsknings- och utvecklingsplats för framtiden. Unga människor börjar sina forskargärningar där, mentorer, pengar och äldre med kunskap och nätverk finns där. Stockholmarna är stolta, Sverige är stolt, över Kista.
Alfred Nobel borde finnas där.
Ett centrum med Nobelmuseum, kongressalar, mötesplatser, parkeringsplatser, exklusiva hotell och service och stor kompetens i de ämnen som Nobelpriserna omfattar bör ligga i Kista. Karolinska finns i närheten och universitetet. Där finns plats för utbyggnad och visionära framtidsbyggen. Kommunikationer finns – och inget för Stockholm kulturhistoriskt viktigt, vackert, nostalgiskt tullhus behöver rivas.
Argumenten för byggandet – en matchande kongressal till Grand Hôtel – kan inte vara en gammal stockholmsk familjs seriösa vilja. Wallenbergarna kan nog tänka om och göra en formidabel sak stor, lönande och vacker i Kista.
Hur Sten Nordin (M) och Regina Kevius (M) kunde ge bort platsen är en gåta. Ja, än kan beslutet rivas upp för det är såå galet. Om det vore något värt för borgarna att ha tappat Stockholm i valet, vore det att de rödgrönarosa samlade ihop sig till ett NEJ till rivning av tullhuset och ett JA till en omlokalisering av Nobelcentrum till Kista
Läs också Jonas Malmborg i SvD
Skrytbygge på Stockholms finaste plats

2 svar

  1. suni skriver:

    Du vill bygga ett Silicon Valley 🙂 Men mer.

  2. Helena skriver:

    Ja, gärna mer. Sverige behöver forskningsresultat, något överväldigande att exportera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.