17 dagar kvar. De osäkra väljarna ökar

Drygt 18% tvekar om vilken riktning Sverige ska ta sjutton dagar före valet. Folk har blivit varse att valet står mellan liberalism och socialism.
http://www.tv4.se/nyheterna/artiklar/oscarsson-om-alliansen-lockar-de-osäkra-är-det-match-igen-53ff9415c459488c3f000063
Åtta års byggande av ett systemskifte som hittills gett 200 000 ny jobb, en rensning av svartjobb inom bygge, taxi, marknader, hemservice, hårvård, en tilltäppning i tre steg mot vinstuttag ur fri-skola-vård-omsorg, vilket sammantaget gett staten och löpande ger skatteintäkter vilka möjliggör en bättre levnadsstandard för de flesta svenskar – detta liberala systemskiftes innebörd framstår mer och mer som det bästa alternativet i valet 2014.
Valet är inte avgjort.
Det gäller att gå och rösta.
Det gäller för främst kvinnor att sätta ned foten och ta sig en funderare. Vill vi ha kommunism i Sverige?
Alliansen har förenklat regler för bostadsbyggandet. Tid mellan plan och utförande har kortats. Vi ser hur det byggs i varenda stadsdel i storstäderna. Bostäder är på gång!
Vägar byggs.
Träd planteras i städerna.
Friskolor ger barn och ungdomar möjligheter till intresseval och val efter håg. Elever och föräldrar är nöjda till 80%.
Fler nöjda kategorier är de äldre, som fått sänkt skatt i fem steg, och världens bästa och billigaste vård. Utbyggda sjukhem och äldreboenden och fler byggs, det ser varenda människa.
För alla – rätt att välja vårdcentral. Nya akut/sjukhus byggs.
En välbehövd arbetskraftsinvandring med krav på att ha ett arbete klart innan man flyttar till Sverige.
Inriktning på jämställdhet i hem och på arbetsmarknaden i lagstiftningen – vad gäller kön, ålder, etnicitet.
Och kolla hur du har det där du bor, numera. Vackrare parker. Fler gatljus. Fler daghem. Fler cykelbanor och rastgårdar för hundar. Temaparker och plaskdammar. Och blommor i stora krukor i gathörnen (åtminstone i blå kommuner).
Matchen som de vacklande röda och det gröna ger de samlade BLÅ – är absolut inte avgjord.

2 svar

  1. Ewa skriver:

    Men Helena,du kan väl inte påstå att äldrevården blivit bättre?! 10-minutersbesök max av hemtjänsten,olika personal varje gång,på ett år har ca 80 olika personer varit hos mamma! Äldre har väl knappast blivit rikare..inte min mamma i alla fall,hon har fått småpengar i höjningar,mkt mkt mindre än alla prishöjningar!

  2. Helena skriver:

    Det låter som en tråkig historia, Ewa. Mycket tråkigt faktiskt när en spröd gammal dam inte får en bra kontakt med hemtjänsten. Usel kommunal och privat hemtjänst ska anmälas till huvudmannen. En pensionär blir inte rikare av en mager pension, höjt hyresbidrag, knappt några läkarkostnader och subventionerad hemtjänst. Det påstår väl ingen? Fem nedsättningar av skatten är inte mycket i pengar men ändå i rätt riktning. Men rik … nä.
    Det är ett problem med pensioner som inte räcker till. Ju fler som jobbar desto mer skatteintäkter blir det och då kan pensionerna höjas. Däremot går vanligt folk en dyster framtid till mötes säger bankfolk, folk i gemen har för stora lån, de amorterar inte, och pensionerna kommer inte att räcka till att betala de egna skulderna när man blir gammal. I dag, dock, enligt statistik, är en hög procent (närmare 80%) av de äldre nöjda med sina vårdval. 0ch det är lagstadgat att när allt är betalt för de fattigaste måste en summa finnas kvar på kontot för privat bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.