MARIONETT – EN VÄSSAD KRIMINALROMAN

MarionettInvirad i en filt, snorig och febrig har jag tur som har kontoret hemma. Äntligen hinner jag publicera en ny e-bok.
MARIONETT utspelar sig på Kungsholmen i Stockholm. En iskall seriemördare tar livet av personer, med jämna intervaller. Offren saknar likheter. De har ingen inbördes relation. Ett motiv går inte att finna. Vem blir nästa offer?
Polisintendent Maria Louisa Magnusson har slängt ut sin otrogne karl tillsammans med den bekväma soffan där otroheten fullbordats. Sängen har hon kvar. I den sover hon dåligt om nätterna och vaknar klimakteriesvettig och får ingen ordning på fallen.
Det är mord. Det är bränder. Och hennes barn hör inte av sig.
Parallellt som Magnussons polisgrupp utreder morden, får läsaren inblickar i mordrättegången, som följer efteråt. I vittnesförhör med offrens släktingar och vänner kommer man nära de drabbade personerna. Deras hemligheter och intimiteten dras upp i ljuset och oskyldiga människor börjar känna sig skyldiga.
Den kallhamrade mördarens hårresande motiv klarnar.
Jag skrev MARIONETT för drygt tio år sedan. En recensent utnämnde den till en av det årets tre bästa deckare. Det var då det. Nu har jag vässat den, skrivit om och förtätat storyn. Familjedramatik, kärlekstrassel och en skottskada hör till komplotterna vars spröda trådar vävs in i nätet av storstad, anonymitet och ren och skär rädsla.
Exilium förlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.